Behandeling van nagelproblemen

Als pedicure ben ik gespecialiseerd in de behandeling van diverse aandoeningen van de nagel.
Zoals o.a. trauma-, tunnel- en ingegroeide nagels.

Ingegroeide nagels

Bij een ingegroeide nagel groeit het puntje van de teennagel in het nagelbed. De teen wordt rood en pijnlijk. Er kan 'wild vlees' en zelfs pus ontstaan.

Mogelijke oorzaken zijn knellende schoenen, peuteren aan de nagel en zwetende voeten. Maar de nagel kan ook gescheurd of gewoon verkeerd geknipt zijn.

 

Traumanagel

Soms kan door letsel aan de voet de nagel beschadigen, bijv. door stoten of doordat er een zwaar gewicht op de teen valt. Ook ontstaat het door te kleine schoenen of overmatig sporten waarbij veel druk op de nagel wordt uitgeoefend.

 

Tunnelnagel

Een tunnelnagel is een zeer convex staande nagel en heeft een typische ronde of bolle vorm. Het is vaak erfelijk bepaald maar kan ook verworven zijn door puntbelasting (overdruk). Tunnelnagels kunnen gemakkelijk ingroeien. 


Podofix: een innovatieve methode voor de behandeling van ingroeiende nagels

Eerst wordt er een beugel op uw nagel gelijmd. Door een activeringsdraad kan de beugel aangetrokken worden. Dit wordt herhaald totdat de nagelgroei geheel gecorrigeerd is. Het aanbrengen van de beugel is pijnloos en duurt slechts enkele minuten. Bij alle nagelproblemen is behandeling door uw pedicure aanbevolen. Dit voorkomt pijnlijke wondjes of ontstekingen en kan zelfs operaties helpen voorkomen.